23948sdkhjf

Privat ansat koster 224 kr. i timen

Arbejdsomkostningerne er højest indenfor finansiering og forsikring og lavest i handel, hotel og restauration.
De samlede arbejdsomkostninger for privat ansatte (eksklusive unge og elever) var i gennemsnit 223,70 kr. pr. arbejdet time i 2002. 96,4 pct. af arbejdsomkostningerne gik til de privat ansattes fortjeneste. De resterende 3,6 pct. svarende til 8,13 kr. gik til øvrige arbejdsomkostninger som f. eks. bidrag til offentlige kasser, uddannelsesomkostninger, frivillige personaleomkostninger mv.

Kilde: Danmarks Statistik.Virksomhedernes arbejdsomkostninger var i 2002 højest inden for finansierings- og forsikringsvirksomhed og lavest inden for handel, hotel- og restaurationsvirksomhed. De gennemsnitlige arbejdsomkostninger inden for finansierings- og forsikringsvirksomhed var på 307,30 kr. pr. arbejdet time for voksne lønmodtagere, hvilket er 49 pct. højere end inden for handel, hotel- og restaurationsvirksomhed, hvor arbejdsomkostningerne i gennemsnit var på 206,74 kr.

Lønmodtagergruppen med de højeste arbejdsomkostninger i 2002 var ledere med højt kvalifikationsniveau, mens de laveste arbejdsomkostninger fandtes i lønmodtagergruppen elever indenfor arbejde med landbrug og gartneri mv. For lønmodtagergrupperne som helhed havde lederne de højeste arbejdsomkostninger, mens unge mellem 13 og 17 år havde de laveste.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172