23948sdkhjf

Vestas og NEG Micon fusionerer

Sammenlægning af de de store danske virksomheder skaber verdens suverænt største vindmølle-producent.
Danmarks to største producenter af vindmøller, Vestas og NEG Micon, meddelte i formiddags, at de planlægger at fusionere virksomhederne. Selv om den nye virksomhed får hovedsæde i NEG Micon-domicilet i Randers, er det reelt Vestas der overtager konkurrenten og dermed skaber verdens suverænt største producent af vindmøller.

I en fælles pressemeddelelses fra virksomhederne hedder det:

Størrelse, teknologisk viden og udvikling samt finansiel styrke er en betingelse for vækst og langsigtet overlevelse i det stærkt konkurrenceprægede internationale marked for vindenergi. Det er baggrunden for, at bestyrelserne for Vestas Wind Systems A/S og NEG
Micon A/S har fundet tiden inde til at søge deres positioner som verdens førende konsolideret gennem sammenlægning af de to virksomheder.

De to virksomheder komplementerer hinanden – både hvad angår markeder og produkter. Hvor den ene er stærk er den anden svagere – en konsekvens af mange års konkurrence.

Jørn Ankær Thomsen, bestyrelsesformand i NEG Micon A/S, siger:

- Størrelse er ikke et mål i sig selv, men nødvendig for at kunne møde kundernes krav om stadig større, mere effektfulde og mere komplekse total-løsninger. Teknologiudvikling er intensiv og investeringskrævende i vores industri, men en fundamental forudsætning for konkurrencekraft. Kun de spillere, der er i stand til at møde disse udfordringer kan skabe
lønsom vækst. Og selv om vi er store hver for sig, er det tvivlsomt om det på langt sigt er nok, målt med fremtidens globale målestok.

Bestyrelsesformand i Vestas Wind Systems A/S, Bent Erik Carlsen, siger:

- Med høje vækstrater er det ikke konsolidering og strukturtilpasning, der står øverst på agendaen. Men selv om vindenergisektoren er et vækstområde, er det tiden at slå til nu for at sikre et solidt fundament, bestående af kapacitet, teknologi og økonomi. Med det vil vi ikke bare kunne fastholde, men også udbygge en international førerposition – også på længere sigt.

Sammenslutningen af de to virksomheder kommer til at foregå som et tilbud til NEG Micons aktionærer om at bytte deres aktier ud med aktier i Vestas, der således bliver det fortsættende selskab. Det kræver en aktieudvidelse i Vestas, som foreslås vedtaget på en ekstraordinær generalforsamling den 30. december 2003. En NEG Micon-aktie byttes ud
med en ny Vestas-aktie, hvilket svarer til et bytteforhold på 80-20, som indebærer en præmie på ca. 30 pct. til NEG Micons aktionærer.

Den største enkelt-aktionær i NEG Micon, Schouw & Co. A/S, har besluttet at ombytte deres aktier i henhold til det foreliggende tilbud, som vil være gældende indtil onsdag den 21. januar 2004.

En betingelse for, at ombytningen realiseres er, at mindst 2/3 af aktierne i
NEG Micon er til rådighed.

Sammenlægningen vil skabe en virksomhed, som i 2004 forventes at have en markedsandel på minimum 35 pct., en omsætning på mere end 20 mia. DKK (2,7 mia. EUR) og en stab på 8.500 medarbejdere. Der vil være betydelige fremtidige omkostningsbesparelser – anslået til mindst 500 mio. DKK (67 mio. EUR) årligt.

Behovet for eventuelle reduktioner i medarbejderstaben er endnu ikke kendt, men dette vil blive undersøgt og besluttet snarest muligt efter at sammenlægningen er en realitet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079