23948sdkhjf

Det sker: Ny viden om måle- og kalibreringsteknik

Værktøjsproducenten Unimerco i Sunds afholder de kommende måneder en række kurser i måle- og kalibreringsteknik, som nu er samlet i et decideret kursusprogram.
18.–19. august er overskriften ”Beregning af usikkerhed, simple statistiske analyser og MSA (Måle-Systems-Analyse). Kurset tager udgangspunkt i ISO 9000 og ISO 14253, som omhandler måleusikkerhed i forbindelse med godkendelse eller kassation af emner i produktionen. Kursusmaterialet indeholder blandt andet Excel-regneark, som kan anvendes til at gennemføre og dokumentere resultaterne af både måleusikkerhedsbudgetter og MSA-analyser.

Kurset ”GPS – Geometrisk Produkt Specifikation”, der finder sted 1.–2. september 2010, fokuserer på de vigtigste standarder for GPS, generel gennemgang af tegninger, fastlæggelse af referencesystemer og gennemgang af toleranceelementer (position, rundhed osv.), alt sammen fulgt op af praktiske eksempler på anvendelse af GPS.

Den 15. september er temaet ”Overfladebeskaffenhed”, eller i daglig tale ”ruhed”. Mange tegninger og overfladespecifikationer er enten forkerte eller meget mangelfulde, og kurset fokuserer derfor blandt andet på fejlmuligheder og parametre inden for overflademåling, læsning af symboler samt kalibrering af udstyr.

I juli afholdt Unimerco et kursus i grundlæggende måleteknik, hvor emnerne blandt andet var sporbarhed, akkreditering, måleusikkerhed og MSA-analyse. På grund af den store succes vil dette kursus blive gentaget senere på året.

Unimerco har samlet kurserne i et program, som kan ses på unimerco.dk/metrologi, hvor det også er muligt at tilmelde sig kurserne. For at sikre optimalt udbytte er der max 12 deltagere pr. kursus, så det anbefales at tilmelde sig i god tid.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094