23948sdkhjf

a. h. nichros nye hårdkrombelægninger ruster ikke i salttåge.

Ugens profil: Det er nu lykkedes a.h. nichro at udvikle en hårdkrombelægning med forbedrede korrosionsegenskaber. Arbejdet, der har varet et par år, har baggrund i skærpede krav til korrosionsbestandighed fra blandt andet fødevareindustrien.
Den sjællandske overfladebehandler kan derfor tilbyde kunderne ikke blot en men to nye hårdkrombelægninger med forbedrede korrosionsegenskaber. Belægningerne produceres som enkeltlagsbelægninger med større tæthed end traditionel hårdkrom eller som flerlagsbelægninger med tætte revnefri spærrelag.

- Vi kan nu producere hårdkrombelægninger, der ikke korroderer selv efter mere end 500 timer i salttågetest udført efter ISO 9227, forklarer Carsten Jørgensen.

Overfladebelægningernes øvrige egenskaber ligner traditionel hårdkrom med hårdheder på 1000–1100 HV og ruheder på Ra = 0,1–0,4 μm. Belægningerne er alle termisk stabile. Chokkøling af testemner der først opvarmes i kogende vand og så køles i flydende kvælstof viser, at hverken vedhæftning eller korrosionsbestandighed påvirkes af temperaturchokket.

Kan også hårdforkrome andre basismaterialer
a.h. nichro kan også tilbyde at hårdforkrome andre basismaterialer, kunden måtte have, hvis kunden tillader, at der anvendes kemisk nikkel som underlag for hårdkromen.

- Korrosionsproblemer under forsøgene førte til forsøg, hvor vi forseglede basismaterialet med kemisk nikkel for efterfølgende at plettere hårdkrom på nikkellaget. Også disse forsøg faldt positivt ud! Belægningerne bliver korrosionsbestandige og har et yderste lag med hårdkroms egenskaber, siger Carsten Jørgensen.

Laver gratis prøveplettering
Hvad koster det så? Det er et svært spørgsmål, fordi hårdkromprocessen udmærker sig ved lavt strømudbytte og dårlig spredningsevne. Emnets geometri er den helt afgørende faktor for prisen.

- Normalt fremstiller vi et ophæng specielt til emnet, idet ophængets udformning sikrer, at vi opnår den bedste materialefordeling på emnet. Hårdforkromning er i stor udstrækning et håndværk, hvorfor de nye belægninger ikke nødvendigvis bliver dyrere end de traditionelle, fortsætter Carsten Jørgensen.

- Vi fastlægger alle krav til overflade og kvalitet i samarbejde med kunden og aftaler herefter evt. gratis prøveplettering før endelig leveringsaftale indgås, slutter Carsten Jørgensen.

Om a. h. nichro Haardchrom A/S
a. h. nichro Haardchrom A/S producerer hårde overfladebelægninger ved hårdforkromning, kemisk fornikling eller ved begge processer. Virksomheden pletterer såvel udvendige som indvendige overflader. Kunderne er primært fra den danske metalindustri; fx diverse maskinbyggere, pumpefabrikanter, offshore industri og mange flere. Nichro leverer højkvalitetsoverflader og har et tæt samarbejde med underleverandører såsom slibere, sand- og glasperleblæsere med flere.

Kontakt Carsten Ree Jørgensen (2010 2701 / ) eller Kristian Løkkegaard (2711 6570 / ), hvis du ønsker at vide mere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099