23948sdkhjf

Entydige maskintegninger

Med GPS kan industrien gardere sig mod dyre misforståelser og høje produktionsomkostninger, når ideerne fra tegnebrættet skal omsættes til konkrete produkter. Dansk Standard udbyder nu et grundkursus i GPS.
Internationalisering, global økonomi og outsourcing. Vi kender stikordene til de moderne produktions- og afsætningsvilkår. Den tekniske tegning bliver måske lavet et sted i verden, mens produktet fremstilles et andet. Det stiller krav til industrien om fælles spilleregler.

GPS består af de geometriske krav til et produkt og dets egenskaber, som udtrykkes på en teknisk tegning. Konstruktører, produktionsteknikere og andre kan bruge GPS og de tilhørende standarder til at lave præcise og entydige tegninger, der kan forstås af alle på tværs af grænser. GPS afløser nationale tolerancesystemer og anvendes i dag i mere end 50 lande.

Med GPS opnår industrien konsekvent tolerancesætning og entydige konstruktionstegninger, der ikke kan misforstås. Det er forudsætningen for at producere emner, der fungerer som de skal. Ved at anvende GPS kan producenterne undgå, at deres produkter havner i skrotbunken pga. fejltolkning af tegninger, og dermed er der store beløb at spare for industrien. Samtidig er der udsigt til lavere produktionsomkostninger, fordi korrekt anvendelse af GPS gør det muligt at anvende større tolerancer. Endelig fungerer de entydige tegninger som legale dokumenter i kontraktforhandlingssituationer.

Lande som Japan, Frankrig, England og USA er langt fremme i forhold til at forstå og implementere GPS. Samtidig ruster lande i både Østeuropa og Fjernøsten sig til at producere efter helt præcise specifikationer, når de skal løse outsourcede opgaver.

For at klæde dansk industri på til en fremtid med GPS-standarder udbyder Dansk Standard i januar 2004 et firedages grundkursus i GPS. Kurset gentages i maj 2004. Kurset i GPS henvender sig til konstruktører, medarbejdere i produktionstekniske afdelinger, måleteknikere osv.
Med kurserne i GPS introducerer Dansk Standard samtidig sine nye diplomkurser. Diplomkurser afsluttes med eksamen, og kursisterne får en særlig grundig indføring i standarderne indenfor et område samt i, hvordan de skal forstås og anvendes.

(Tekst: Dansk Standard)

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062