23948sdkhjf

Rensningsanlæg fra værft

Faaborg Værft skaber overskud trods værftskrise ved bl. a. at producere mini-rensningsanlæg.
Det er svært at drive værft i Danmark i dag, men Faaborg Væft, der beskæftiger 45 medarbejdere, kunne sidste år udbetale 1,8 millioner kroner i udbytte til sine ejere efter et overskud efter skat på 3,4 millioner kroner, hvilket er mere end dobbelt så godt som året før. Værftets bruttoresultat blev øget fra 6,7 til 9,3 millioner kroner, skriver Fyens Stiftstidende.

Hemmeligheden bag den stigende indtjening er fleksibel produktion og evnen til at lægge sine æg i flere og andre kurve end traditionel værftsaktivitet. Mens fiskerierhvervet er i krise og nybyggeriet på vågeblus, har Faaborg værft løbende haft reparationer på blandt andet Søværnets glasfiberfartøjer og produktion af rensningsanlæg til ejendomme i det åbne land.

Installering af mini-rensningsanlæg fra Faaborg Værft.Den martime omsætning fylder cirka 60 procent i dag, mens renseanlæggene fra datterselskabet New Line Miljøteknik optager de sidste 40 procent.

Administrerende direktør Jan Mortensen regner med, at værftet kan holde den økonomiske damp oppe i indeværende år.

Faaborg Værft fik sidste år i november typegodkendt sine minianlæg i alle renseklasser af Miljøstyrelsen og har siden opbygget et stigende marked i Holland for decentrale anlæg. Anlæggene er i øjeblikket på vej igennem en hollandsk typegodkendelse.
Tidligere trak også det tyske marked, men det er nu ramt af generel afmatning.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093