23948sdkhjf

Volvo kører ud af Aabenraa

Produktionen af busser flyttes til Polen og Sverige og samtlige 200 medarbejdere afskediges.
De 200 medarbejdere, som arbejder på Volvos sønderjyske karosserifabrik i Aabenraa, kan se frem til en fyreseddel. Dårlig afsætning på busser er årsag til lukning af fabrikken, som blev besluttet på et bestyrelsesmøde tirsdag.

Lukningen betyder, at 10 pct. af samtlige områdets metalarbejdere mister jobbet. Hos Volvo håber man at kunne skaffe tilbyde job til en del af de fyrede andre steder i koncernen. Den sidste arbejdsdag for de 200 ansatte kommer i løbet af andet halvår næste år.

Det meste af den hidtidige produktion i Aabenraa skal overføres til denne helt moderne Volvo-fabrik i Wroclaw i Polen.I en pressemeddelelse meddeler Volvo, at koncernen har en ”betydelig overkapacitet” i Europa. Det har fået Volvo til at lukke en række mindre fabrikker – herunder den, der ligger i Aabenraa. Fremover vil Volvo fokusere på en mere moderne fabrik, som ligger i Polen. Noget af produktionen fra Aabenraa vil desuden overføres til Säffle i Sverige.

Beslutningen om lukning kommer efter en periode, hvor Volvo Busser har måttet indkassere betydelige tab pga. af dårlige markedsvilkår – ikke mindst i Danmark. Til dato har Volvo måttet afskedige 800 medarbejdere i år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078