23948sdkhjf

Fald i omsætningen hos Xergi

Første halvår af 2010 hos Xergi er præget af forsinket ordreindgang på biogasprojekter i Frankrig og Storbritannien.
Leverandør af nøglefærdige biogas- og kraftvarmeanlæg Xergi har i første halvår af 2010 oplevet betydelige forsinkelser, hvilket afspejles i omsætningen. I første halvår 2010 realiserede virksomheden en omsætning på 34,6 mio. kr., svarende til et fald på 17,1 mio. kr. i forhold til første halvår 2009. Tilbagegangen skyldes primært forsinket ordreindgang på biogasprojekter i Frankrig og Storbritannien.

Resultat af primær drift (EBIT) blev i første halvår 2010 et underskud på 5,3 mio. kr. mod et underskud på 5,0 mio. kr. i første halvår 2009. Dermed blev resultat før skat et underskud på 5,6 mio. kr. mod et underskud på 4,8 mio. kr. i året før.

Nærmer sig nul-resultat
Der er fortsat en betydelig usikkerhed om markedsvilkårene for biogasprojekter i en række lande. Det medfører naturligt en stor opmærksomhed på alle omkostninger, men virksomheden lægger vægt på at opretholde et vist niveau af markedsbearbejdning og produktudvikling, uanset om afsætningsmulighederne på kort sigt ikke helt lever op til forventningerne.

Xergi forventer i andet halvår af 2010 at færdiggøre forhandlinger af ordrer på biogasprojekter i Storbritannien og Frankrig. Tidspunktet for projekternes endelige realisering vil afhænge af myndighedsbehandling samt finansieringstilsagn.

Afhængig af tidspunkt for endelig ubetinget ordre på de budgetterede projekter forventer Xergi at realisere en omsætning i 2010 på op imod 150 mio. kr. med et EBIT, der forbedres fra det negative resultat i 2009 til et niveau tættere på nul.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094