23948sdkhjf

Dansk Metal forsvarer faglighed

Tilbyder at lukke påståede flaskehalse og advarer mod at lade ufaglærte gå ind og overtage ledige arbejdsopgaver.
Næstformand Ole Ibsen, Dansk Metal, advarer mod, at DS Håndværk & Industri vil lade ufaglærte overtage arbejdsopgaver, som i dag varetages af faglærte.

Arbejdsgiverne bruger en undersøgelse fra Smedenes Uddannelsesfond til at begrunde ønsket om, at faglærte skal "sidemandsoplære" ufaglærte til opgaver som svejsning i sort jern og "fodring" af maskiner til masseproduktion.

Ole Ibsen siger til Dansk Metals hjemmeside:

- Virksomhederne har brug for arbejdssjæle, der brænder for faget. Dem har vi i Dansk Metal. Under den borgerlige regering kommer der nye ledige til hver dag - og vi er desværre heller ikke gået ram forbi. Derfor har vi velkvalificerede medlemmer, der kan gå lige ind og lukke påståede flaskehalse - direkte eller med blot en smule efteruddannelse. Det er svært at få øje på, at der mangler arbejdskraft, fordi 20 pct. af 328 spurgte virksomheder fortæller, at de i perioder har manglet faglærte til bestemte opgaver. Kom med en liste over, hvor I mangler medarbejdere. Så leverer vi dem!

Det er først og fremmest svejsning i større serier, nogle virksomhedsledere mener kan overtages af ufaglærte. Derimod vurderes det ikke realistisk, at ufaglærte overtaget arbejdsopgaver på VVS området.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047