23948sdkhjf

Far og datter driver virksomhed

Jørgen Christensen’s Maskinfabrik i Havdrup drives af stifteren Jørgen Christensen i samarbejde med datteren Tina Christensen, fremgår det af denne artikel fra Jern- og Maskinindustrien.
Som så mange andre startede Jørgen Christensen med en enkelt maskine hjemme i familiens garage.
- I starten i 1962 var der altid spåner i vasketøjet, så vi har faktisk fået spåntagende bearbejdning under huden helt fra starten af, griner Tina Christensen. Foruden Tina er Jørgens hustru Bente og ældste datter Janne er ligeledes beskæftiget i virksomheden der i alt aflønner 11 medarbejdere.

Jørgen Christensen, som nu driver sin maskinfabrik i samarbejde med datteren Tina.Tina Christensen er som en del af et glidende generationsskifte i færd med at overtage mere og mere af ansvaret for den lille underleverandørvirksomhed. Blandt andet er det Tina Christensen, der er virksomhedens ekspert i stålkvaliteter og har sørget for at få tilladelse til omstempling.

- Omstemplingstilladelsen er vigtig, for det giver os mulighed for at stemple data fra de værk-certifikater, vi har fået med råvaren ind i det færdige produkt, og derved er sporbarheden intakt, fastslår Tina Christensen.

Firmaets 700 kvadratmeter er opbygget i en række afdelinger, der blandt andet inddrager afkortning, svejsning, gravering, spåntagende bearbejdning, montage og administration. Men samtidig er den så intim, at alle ved, hvad der arbejdes på og der kommunikeres internt løbende i processen.

- Netop vores begrænsede størrelse gør os til en fleksibel enhed. Vi kan tage telefon for hinanden og passe maskiner for hinanden. På samme måde vender jeg ofte priserne med maskinarbejderne inden et tilbud gives. Selv om jeg har en god fornemmelse og 15 års erfaring, er det jo stadig håndværkerne, der ved præcis hvor meget tid en opgave tager, kommer det respektfuldt fra Tina Christensen.

Jørgen Christensen er gået over til primært at varetage opgaver i forbindelse med produktionen. Det er rart for gutterne med en erfaren rotte, og omvendt er det en behagelig vej mod pensionen for virksomhedens stifter.

(Tekst og Foto: Jern- og Maskinindustrien)

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062