23948sdkhjf

Mangel på metal-arbejdskraft

Hver femte metal-virksomhed mangler faglært arbejdskraft – et flertal af virksomheder ser ansættelse af ufaglærte som en mulig løsning.
Der er en stigende mangel på faglært arbejdskraft i landets metalvirksomheder, og den rammer primært mindre smede- og VVS-virksomheder samt virksomheder på et højt teknologisk niveau. Det viser en undersøgelse blandt 328 danske metalvirksomheder, som er foretaget hen over sommeren, skriver ErhvervsBladet.

Undersøgelsen viser, at hver femte af virksomhederne mangler faglært arbejdskraft.
Blandt de undersøgte industrivirksomheder mener 54 pct., at en løsning på problemerne kunne være at lade ufaglærte medarbejdere overtage dele af de faglærtes områder.

Undersøgelsen er foretaget af Smedenes Uddannelsesfond, som udover DS Håndværk og Industri og Dansk Metal også omfatter fagforeningerne SID og Rør og Blik.

I fagforeningen Dansk Metal giver næstformand Ole Ibsen virksomhederne delvis ret.

- Inden for to områder, svejsning af jern og betjening af automatiserede maskiner, tror jeg, at vi fremover vil se arbejde udført af folk med færre kvalifikationer, og den arbejdskraft må vi se at få uddannet, siger Ole Ibsen.

Problemet har stor betydning for virksomhederne, idet 32 pct. af det undersøgte smedevirksomheder angiver, at de mister ordrer og opgaver på grund af den manglende arbejdskraft, mens 36 pct. fortæller, at de løser problemerne ved, at de ansatte arbejder over, skriver ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063