23948sdkhjf

Linak søsætter projekt til 15,3 millioner

Fabrikken i Guderup på Als skal være CO2-neutral, og samtidig skal alle produkter have et strømforbrug i standby så tæt på nul som overhovedet muligt.
Med tiltaget bliver Linak-koncernen en del af ”Project Zero”, som skal gøre hele Sønderborg til et CO2-neutralt område senest i 2029. Ifølge Børsen løber Linaks projekt op i 15,3 mio. kr., og investeringen ventes at have en tilbagebetalingstid på 15 år.

- Jeg synes, vi har en pligt til at gøre noget ved klimaet. Se blot på, hvad der sker rent vejrmæssigt i øjeblikket rundt om på kloden. Og så må vi jo erkende, at vi i mange år har drillet naturen ved at smide masser af CO2 ud i forbindelse med det, vi producerer, siger administrerende direktør Bent Jensen til Børsen.

Værdifuldt i markedsføringen
Med i de 15,4 mio. kr. er blandt andet en vindmølle til 8,3 mio. kr. og et solcelleanlæg til 3,8 mio. kr., men Linak har allerede taget et skridt mod målet ved at foretage ændringer i måden at producere på. Således er CO2-udledningen på et år reduceret fra 4.000 til ca. 3.000 tons, mens strømforbruget er skåret ned med 1,9 mio. kwh.

Foruden klimafordelene er Bent Jensen ikke i tvivl om, at projektet vil hjælpe Linak på vej mod et grønt image, som – specielt på det tyske marked – kan styrke koncernens position.

- De spørger efterhånden tit om, hvorvidt vi bruger grøn energi, eller om vi udleder masser af CO2 for at producere. Desuden er det også et stærkt parameter at kunne fortælle, at vores produkter stort set ikke bruger strøm i forbindelse med stand by-funktionen, fastslår Bent Jensen overfor Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078