23948sdkhjf

Galvaniserings-branchen truet

To ud af tre virksomheder ventes at forsvinde som følge af outsourcing af stålproduktion og problemer med generationsskifter.
De danske galvaniseringsanstalter er efter nogle gode år i slutningen af 90érne kommet ned på jorden igen. Indtjeningsmarginalerne er beskedne og omsætningen faldende. Dertil kommer, at de største kunder i metalindustrien i stigende omfang sender de største ordrer til billige konkurrenter i lavtlønslandene, skriver ErhvervsBladet.

- Den samlede aktivitet i er faldende for branchen, og den tendens vil fortsætte. Alle de store kunder flytter stålproduktion til udlandet, og den udvikling kræver, at hver enkelt virksomhed i branchen nøje overvejer, hvordan man tilpasser sig de nye vilkår, siger formand for Dansk Galvanisør Union, Jan Stelmaszczyk, der er direktør for Galvanisk Kompagni i Valby, til bladet.

Det store spøgelse i branchen er den stigende outsourcing af ukomplicerede storordrer til lavtlønslande. Desuden har branchen et generationsskifte-problem, som flere i branchen vurderer som en større trussel for galvaniseringsvirksomheder end for mange andre brancher. To ud af tre virksomheder i branchen forventes ifølge ErhvervsBladet at forsvinde i løbet af få år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063