23948sdkhjf

Analytikere: Vestas-indtjening påvirkes af prisfald

Det er tvivlsomt, om Vestas når sit mål om en EBIT-margin på 15 % i 2015 under de nuværende markedsbetingelser.
Det mener i hvert fald flere analytikere, som forholder sig til, at prisen på vindmøller er faldet med ca. 15 % under finanskrisen. Og selv om Vestas ikke er ramt så hårdt som flere konkurrenter, så vil prisfaldene alligevel kunne mærkes på indtjeningen.

- Faldende priser vil selvfølgelig udfordre Vestas’ målsætning. Det gælder omsætningsmålene, men især ebit-marginmålsætningen på 15 % i 2015, som ingen i markedet tror på, udtaler aktiestrateg i Formuepleje, Stephen Rammer, til Børsen.

Prisen falder også hos Vestas
Han bakkes op af Jacob Pedersen fra Sydbank, der har lavet en række beregninger, som indikerer, at også Vestas er ramt af prisfald. Ifølge analytikeren fik Vestas i gennemsnit 1,18 mio. euro pr. megewatt i første kvartal mod 1,26 mio. euro pr. megawatt i fjerde kvartal af 2009.

Jacob Pedersen understreger dog, at finanskrisen også byder på store fordele for Vestas. Den danske producent kan læne sig op af en lang track-record, og det gør det lettere for kunderne at få deres investering finansieret i bankerne.

Stephen Rammer ser dog også andre aspekter, der kan sætte prisen under yderligere pres. Det er først og fremmest kinesiske og koreanske producenters indtræden på markedet, der kan få en effekt. Får de først held til at afsætte deres vindmøller i Vesten, kan det betyde yderligere prisfald.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14