23948sdkhjf

LM lukker vingefabrik

Den dårlige udvikling på det tyske marked for vindmøller er årsag til indskrænkning hos LM Glasfiber.
LM Glasfiber forventer med udgangen af 2003 at lukke virksomhedens fabrik i Engesvang indtil videre. Fabrikken er én af tre danske vingefabrikker, og lukningen vil berøre ca. 180 medarbejdere.

Fabrikken lukkes på baggrund af ordresituationen for Nordeuropa. Første halvår er traditionelt lavsæson for LM Glasfibers danske produktion, der er påvirket af det store sæsonbetonede tyske marked. Den normale lavsæson forstærkes i 2004 af den generelle negative udvikling på det tyske vindmøllemarked, og det forventes, at efterspørgslen i andet halvår vil kunne opfyldes med den kapacitet, der er på de to fabrikker i Lunderskov og i Hammelev.

Efter lukningen i Engesvang vil LM Glasfiber have 1100 medarbejdere i Danmark og 2300 globalt.- Vi oplever i øjeblikket en markedsnedgang i Nordeuropa, hvor væksten på nyere markeder som det engelske endnu ikke kan kompensere for den faldende efterspørgsel på det tyske marked. Det er ikke rentabelt at transportere vinger til regioner som Sydeuropa og Asien, hvor vi ser vækst, og hvor vi har lokal produktion. Derfor tilpasser vi vores kapacitet i Nordeuropa, siger adm. direktør Anders D. Christensen.

Efter lukningen af vingefabrikken i Engesvang vil LM Glasfiber beskæftige ca. 1.100 medarbejdere i Danmark og ca. 2.300 globalt. Antallet af medarbejdere i Danmark er reduceret med ca. 55 pct. fra november 2002.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078