23948sdkhjf

Virksomhederne vil af med amter

Undersøgelse fra HTS viser, at 73 pct. af virksomhederne vil afskaffe amter, og at 86 pct. vil have små kommuner lagt sammen.
73 procent af virksomhederne vil af med amterne, mens 86 procent af virksomhederne mener, at de små kommuner skal sammenlægges. Det viser en spørgeskemaundersøgelse blandt medlemmer i erhvervsorganisationen HTS, som repræsenterer servicesektoren i Danmark.

- Hvis strukturkommissionen skal have et budskab med fra erhvervslivet, så er det, at amterne skal væk, og at der kun skal være to skatteudskrivende led i Danmark, siger Niels Nygaard, formand for HTS.

Virksomhedernes prioritering af indsatsområder (Kilde: HTS-undersøgelse)Den 9. januar 2004 offentliggøres den længe ventede rapport fra strukturkommissionen, som skal komme med anbefalinger til, hvordan en kommende kommunalreform skal se ud. HTS-undersøgelsen viser, at virksomhederne er meget opsatte på at få nedlagt amterne og sammenlagt de små kommuner, og at det er økonomiske overvejelser, der skal styre kommunalreformen.

Af de virksomheder, der svarer bekræftende til en sammenlægning af landets mindre kommuner, mener 80 procent, at det bør være overvejende økonomiske overvejelser om en effektiv offentlig sektor, der skal ligge til grund for sammenlægningerne

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.235