23948sdkhjf

Sammen om fabrik i Østen

Tre maskinfabrikker fra SteelPartner-samarbejdet i Trekant-området lægger svejseopgaver til Indien.
En gruppe stålvirksomheder tager nu konsekvensen af den stigende konkurrence fra Fjernøsten og starter deres egen fabrik i den indiske by Bangalore, skriver JydskeVestkysten.

Det drejer sig om Rool Smede- og Maskinfabrik i Kolding, EC Maskinfabrik i Egtved og Brdr. Jensens Maskinfabrik i Vejle.

Idéen udspringer direkte af projektet Aktiv Globalisering, som er gennemført af Kolding Erhvervsråd, og skal ruste områdets stålindustri til en verden med stigende international konkurrence. Projektet har ført til dannelsen af SteelPartner, hvor syv virksomheder fra stålklyngen arbejder sammen om at skaffe ordrer.

Den nye fabrik skal lave mere enkelt metalarbejde som for eksempel svejseopgaver, der er for dyre at lave herhjemme.

Direktør John Roth, Rool Smede og Maskinfabrik- Det er helt andre lønninger dér. Jeg har meget arbejde, som jeg vil lægge derover, og så finder jeg nogle mere spændende opgaver for mine egen folk, siger John Roth fra Rool Smede og Maskinfabrik, der forventer at tingene kan laves 40-50 procent billigere i Indien.

De tre virksomheder er alle underleverandører, først og fremmest til fødevareindustrien, og har valgt at gå denne vej, fordi deres kunder alligevel ellers ville købe arbejdet i Østen. De forventer så at kunne hente endnu mere arbejde til fabrikken i Indien.

Erling Winther, der er direktør for Kolding Erhvervsudvikling, forventer, at vi vil opleve meget mere af dette.

- Hvis man fremstiller et produkt, som er nemmere at lave for andre, så er man i en udsat position. Det vil undre mig, hvis der går mere end et par år, før det her har fået virkelig bund, så det kan mærkes, siger Erling Winther til Jydske Vestkysten.

De tre firmaer har ansat en indisk direktør og sender samtidig en dansk tekniker til Bangalore for at lære de kommende 40-50 medarbejdere op. Projektet gennemføres med millionstøtte fra Investeringsfonden for Udviklingslande.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094