23948sdkhjf

Hurtigere videndeling

ESEM Online fra FORCE Technology giver kunderne mulighed for via internettet at følge en materialeundersøgelse direkte, mens den foregår på et scanning elektronmikroskop.
FORCE Technology kan som den eneste kommercielle udbyder i Norden udføre markedets mest avancerede undersøgelser af overflader, nemlig ved hjælp af den såkaldte ESEM/FEG-teknologi (Environmental Scanning Electron Microscopy/Field Emission Gun).

Scanning elektronmikroskopet i FORCE Technologys Afdeling for Kemisk Analyse er i stand til at forstørre 400.000 gange. Sagt på en anden måde kan det skelne to punkter fra hinanden med en indbyrdes afstand på to milliontedele af en millimeter, hvilket svarer til at et knappenålshoved bliver forstørret til 16 fodboldbaner.

Dette avancerede udstyr giver virksomheder, som skal udvikle materialer og produkter, mulighed for at teste og optimere parametre som slid- og vedhæftningsforhold, korrosionsbeskyttelse samt styrke og finish. Prøver kan f.eks. varmes op til 1500o C, og trykket kan ligeledes ændres. Herved kan man undersøge, hvordan et materiale ændrer sig under forskellige temperatur- og trykforhold.

- Mikroskopet gør det muligt for os at foretage et nærstudium af strukturer, f.eks. brudflader og overflader. Vi kan studere et materiales topografiske information, lige som vi kan foretage en analyse af dets grundstoffer, siger afdelingens to specialister i kemisk analyse og scanning elektronmikroskopi, Pia Lisbeth Johansen og Jacob B. Markussen.

Som noget nyt har FORCE Technology videreudviklet sin hidtidige online service, der giver kunderne mulighed for via Internettet at følge en undersøgelse direkte, mens den foregår. Det giver mulighed for lynhurtig interaktiv formidling af informationer - ikke kun mellem FORCE Technology og dets kunder, men også med kundernes underleverandører og eksperter, som eventuelt er involveret i den konkrete opgave. Mens selve undersøgelsen foregår, er parterne i telefonisk forbindelse og kan yde rådgivning til hinanden ud fra de oplysninger, som afdækkes undervejs. Det øger fleksibiliteten og sparer tid.

- Vi har allerede i nogen tid været i stand til elektronisk at yde denne service, men det nye er, at der nu medfølger en historik af de optagne billeder og analyser med diverse kommentarer fra undersøgelsen. Den afsluttede session forbliver åben på vores server – via password beskyttelse – så kunden fra sin egen computer senere kan gennemgå vores undersøgelse. Samtidig kan kunden få en CD-ROM med hele sessionen, siger Pia Lisbeth Johansen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078