23948sdkhjf

Århus-fabrik med underskud

Højbjerg Maskinfabrik havde tab sidste år i Danmark, England og Sverige og et lille plus i Tyskland
Det går den gale vej for Højbjerg Maskinfabrik a/s, der er en af de store arbejdspladser i Århus. Efter et beskedent overskud i 2001/02 gik det helt galt året efter med et underskud på 20,0 mio. kr. før skat, skriver ErhvervsBladet.

Virksomheden er kendt for sin produktion af lastbilkraner, påhængsvogne, hejselad, læssebagsmække og tippelad. Koncernen omfatter datterselskabet AMC-Schou i Galten, der producerer maskiner til renovering af motorer og rundslibning. Tre salgsselskaber i Tyskland, England og Sverige indgår også i koncernen.

Odin-kraner er af af HMF-koncernens kendte produkterModerselskabet havde en omsætning på 481,5 mio. kr. og et driftsresultat på minus 16,8 mio. kr. AMC-Schou bidrog til regnskabet med et overskud på 3,0 mio. kr. baseret på en omsætning på 33,3 mio. kr. Resultatet betegnes som særdeles tilfredsstillende. Værre står det til i de udenlandske salgsselskaber. Det tyske salgsselskab leverede et beskedent overskud på 0,06 mio. kr. og en omsætning på 45,1 mio. kr. - resultatet er ikke tilfredsstillende. Lige så dårligt står det til i England, hvor salgsselskabets omsætning gik tilbage med 7,8 pct. til 45,6 mio. kr. Bundlinien viser et underskuddet på 0,8 mio. kr.

Heller ikke i Sverige er der fremgang at spore. Det svenske datterselskab er nystiftet. Det opnåede i 2002/ 03 en omsætning på 5,5 mio. kr. og et underskud på 0,5 mio. kr. Koncernledelsen i Højbjerg forventer ifølge ErhvervsBladet et positivt resultat i 2003/04.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172