23948sdkhjf

Spansk vindmølle-konkurrence

Investorer foretrækker lige nu Gamesa frem for de store danske producenter Vestas og NEG Micon
De danske vindmølleproducenter Vestas og NEG Micon bliver svigtet af investorerne til fordel for den spanske producent Gamesa.

Det er især størrelsen af ordrebøgerne, der får investorerne til at sælge deres aktier i de danske vindmøllegiganter for at sætte penge i den spanske virksomhed, skriver AFX-News.

Mens Gamesa har ordrer fire år ud i fremtiden, rækker Vestas ordrebog kun fem måneder ud i fremtiden, mens NEG Micon helt er holdt op med at offentliggøre størrelsen af deres ordrebeholdninger efter to måneder med nedjusteringer af forventningerne

Samtidig har det betydning for investorerne, at Vestas forhandler om at ophæve en teknologioverførselsaftale med Gamesa. Det ser investorerne som et tegn på, at den spanske vindmølleproducent har opnået en stærk position i konkurrencen.

Gamesa åbner ved årsskiftet en udviklingsafdeling i Silkeborg. Men samtidig ser Vestas ud til, at være i gang med at få sin organisation på plads i Spanien - verdens næststørste marked, fremgår det af Vestas’s hjemmeside for ansættelser/ledige job.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078