23948sdkhjf

Ny virksomhed baseret på Lindøs skibsbyggerviden

Odense Maritime Technology vil udnytte de danske erfaringer med bygninger af store containerskibe og sælge konsulentydelser til skibsbyggere over hele verden.
De unikke erfaringer med bygning af store containerskibe var i fare for at gå tabt med lukningen af Lindøværftet om to år. Men nu har en ny konsulentvirksomhed, Odense Maritime Technology, etableret sig på det hæderkronede værft. Det skriver Børsen.

- Vores forretningsmodel er baseret på viden og ikke på fysisk produktion, og kunderne er alle de nye skibsbyggere, der skyder op i Asien, Sydamerika og Afrika, siger Knud Sant, der er bestyrelsesformand for konsulentvirksomheden Valcon, som er medstifter af det nye selskab.

Produktion skal adskilles fra viden
Centrum fra verdens skibsbyggeri har flyttet sig fra Europa, over Japan til Sydkorea og Kina, og i fremtiden vil flere nye centre komme til. Forretningsmodellen er derfor baseret på at adskille viden og produktion og på den måde skabe en solid forretning.

Den nye virksomhed har lejet sig ind i en 500 kvadratmeter stor bygning på det fynske værft, og det er ambitionen at samle en række af Lindøs specialister efterhånden som de fratræder på værftet. Indtil videre er der tre ansatte, men i løbet af august kommer flere, og målet er at have 25 ansatte om et år.

Økonomisk er virksomheden også kommet godt fra start med en ordrebeholdning på 20 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093