23948sdkhjf

Linak-koncernen klar til vækst

Stærk forøgelse af produktiviteten i fabrikken på Nordals har gjort det urentabelt at gennemføre plan om at flytte produktion til Ungarn.
Linak-koncernen i Guderup på Nordals varmer op til vækst i blandt andet USA og Kina i de kommende år, og på de indre linjer tager virksomheden nogle uhørte spring i produktivitet, der har fået ledelsen til at aflyse planer om at flytte dele af produktionen til Ungarn - det kan ikke betale sig, skriver ErhvervsBladet.

Som en af verdens førende producenter af hæve/sænke-systemer til hospitals- og plejesektoren, kontormøbelindustrien og industrien har Linak oplevet stejle, opadgående vækstkurver i mange år. I fjor fladede salgsfremgangen dog ud, idet væksten faldt fra 30 til 12 pct., og i år er kurven helt flad. Samtidig er overskuddet før skat faldet 47 mio. kr. til 94,9 mio. kr.

- Vi har været ramt af afmatning på især det tyske marked i de senere år, mens vi til gengæld har fået store ordrer i USA, siger Linak-ejer Bent Jensen til ErhvervsBladet.

Linak-ejeren bebudede i fjor, at et stort produktivitetsprojekt med Lean Production, trimmet produktion, på få år skal effektivisere produktionen med op mod 50 pct. Lean-projektet er gennemført i alle afdelinger i sommeren 2004.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079