23948sdkhjf

Covi klar til at levere til Saab

Svenske Saab AB, som producerer kampflyet Gripen Next Generation, har godkendt den danske lasersvejsningsekspert Covi Precision til at levere præcisionslasersvejsning til kampflyet.
Selvom tidligere forsvarsminister Søren Gade umiddelbart før sin afgang som minister udskød typevalget af kampfly til det danske forsvar, så arbejder Saab fortsat på at leve op til den modkøbsforpligtelse, der vil ligge i en eventuel ordre med forsvaret.

På nuværende tidspunkt har Saab godkendt to danske leverandører til at levere komponenter til Gripen Next Generation kampfly. Den ene af de to virksomheder er den mindre ekspert inden for præcisionslasersvejsning, Covi Precision, som har til huse i Herlev.

Ekstremt høje krav
- Saab AB har godkendt Covi Precision til lasersvejsning af en kølegasenhed i Gripen Next Generation kampflyet. Vælges den løsning, betyder det en ændring af den nuværende konstruktion. Muligvis lægger Saab AB hele produktionen af gaskøleenheden hos Covi Precision, siger Jonas Fröberg vice president, Industrial Coorperation, Saab AB.

Kravene til kvalitet, præcision, ensartethed og finish er meget strenge i forsvarsindustrien, da sikkerhedskravene er særligt afgørende. Saab har helt konkret en kritisk udfordring i forhold til lodning af en central kølegasenhed, der er en vital del af brandslukningsenheden i Gripen Next Generation kampflyet. Problemet bestod i, at loddetinnet flød ind i enhedens rør og lagde sig, hvilket nedsætter enhedens funktion.

- Vores løsning var at lasersvejse enheden i stedet for at lodde den. Lasersvejsning udmærker sig ved ikke at anvende tilsatsmateriale, så rørene forbliver 100 % rene indvendig. Processen styres under mikroskop for at sikre en meget høj finish og en ensartet svejsning fra rør til rør. Vores knowhow og forståelse for, hvor laserteknologi kan anvendes, har resulteret i, at Covi Precision er en af kun to danske leverandører, der er godkendt til at levere komponenter til Gripen Next Generation kampfly, siger customer solution manager i Covi Precision, Michael Hofmann.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14