23948sdkhjf

Trelleborg årets læreplads

Hædret for uddannelsespolitik i dialog med eleverne samt højt personligt engagement i faglig og personlig udvikling.
Hjulfabrikken Trelleborg i Hadsten er på Christiansborg blevet kåret til Årets læreplads 2003.

Joan Frederiksen, der er i lære som industrioperatør, indstillede sin arbejdsplads, da der skulle vælges på Randers Tekniske Skole. Trelleborg vandt foran 21 konkurrenter, og i landskonkurrencen blev 31 besejret.

Joan Frederiksen sagde bl. a. om sin læreplads:

- De giver min plads til at udvide mine horisonter. Jeg er medbestemmende om, hvad praktikforløbet går ud på. Jeg bestemmer mig for, hvad der skal ske i forløbet, stiller krav og fremlægger det for virksomheden. Dette bliver altid positivt modtaget.

Afdelingsformand Henrik Leth, Metal Randers, sad med i den lokale dommerkomite:

- Jeg stemte på Trelleborg på grund af virksomhedens store engagement, der rækker langt ud over de faglige pligter. Der findes et godt kammeratskab og en vilje til at hjælpe de unge, når de beder om det.

Joan Frederiksen er imponeret over hjælp fra kolleger og tillidsmand. Værkføreren havde f. eks. et kvalificeret bud, da hun skulle beslutte sig for et valgfrit fag:

- Tag dog et robotkursus. Det kan du bruge her, men også på andre virksomheder. Det er jo DIN fremtid. De interesserer sig ikke kun for ting, de kan bruge, men også for MIN fremtid.

Dommerkomiteen lagde vægt på, at uddannelsespolitikken udmøntes i dialog med eleven samt det høje personlige engagement i faglig og personlig udvikling.

Det var Foreningen af Skoleledere, der for fjerde gang hædrede en virksomhed.

Udover glaskrus og blomster fra erhvervsminister Bendt Bendtsen til Joan Frederiksen for indstillingen afleverede kunstneren Erik Clausen sit maleri "At sejle efter stjernerne" til fabrikschef Hans Thomsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078