23948sdkhjf

Sydvestjysk gazelle klar til fornyet vækst

Efter et veloverstået generationsskifte og et enkelt års afmatning er Holtec Automatic med nye investeringer og kunder klar til atter at vokse. Samtidig er virksomheden på udkig efter opkøbs- eller fusionsemner.
Holtec Automatic ved Varde, der siden 1988 har udviklet industriel automation, startede under beskedne forhold i et kælderlokale på 11 kvadratmeter. Virksomheden voksede, og i slutningen af 1990’erne gik grundlæggeren, Jens Holt Ladefoged, på udkig efter en partner.

Det førte til, at Søren Jensen i 2003 indtrådte med 49 % ejerandel. I de følgende år gik Holtec fra seks til 29 ansatte. Omsætning og overskud var i konstant fremgang, og virksomheden blev i både 2007, 2008 og 2009 kåret til Gazelle.

Det perfekte match
2009 bød på afmatning grundet et lavere aktivitetsniveau hos en stor del af kunderne, men Holtec er nu atter klar til vækst. Ved årsskiftet stod firmaet foran nye investeringer, og det var en god anledning til at iværksætte næste del af generationsskiftet.

– Jeg vil gerne på pension i 2013. Derfor gav det god mening at overdrage direktørposten og min ejerandel, da vi stod foran beslutninger, som strækker sig langt ud over min tid i virksomheden, forklarer grundlæggeren, der kan se tilbage på syv års forbilledligt parløb med kompagnonen.

– Vore profiler, interesser og kompetencer er forskelligartede, og i vores samarbejde har dét været en styrke snarere end en svaghed, siger Jens Holt Ladefoged, der fortsætter i rollen som indkøber.

Ny medejer
Som nybagt eneaktionær pr. 1. januar var Søren Jensen så inspireret af det tætte samarbejde, han igennem årene havde haft med Jens Holt, at han ønskede en ny kompagnon. Valget faldt på Jan Hansen, der igennem en årrække har arbejdet som overordnet projektchef hos Holtec. Han har derfor netop overtaget en aktiepost på 25 %.

– Med en kompagnon kan man sparre på et andet plan end med øvrige betroede kolleger. Det skyldes først og fremmest, at man er fælles om det overordnede økonomiske ansvar, vurderer Søren Jensen.

Da ordretilgangen faldt i 2009, opsagde Holtec ni medarbejdere, hovedsagelig montører. Den hurtige tilpasning betød, at virksomheden kom ud af året med et pænt resultat. Samtidig lagde man stor energi i salgsarbejde.

Vokser i 2010
– Kombinationen af nye kunder og atter stigende aktivitet hos vore mangeårige partnere giver et stærkt udgangspunkt for vækst, siger Søren Jensen.

Således forventer han at øge omsætningen allerede i indeværende regnskabsår. Ifølge direktøren skal væksten primært baseres på Holtecs tekniske afdeling og kundetilpassede løsninger. Søren Jensen vil derfor i fremtiden outsource større montageopgaver.

– De udmærkede montører, vi måtte sige farvel til i 2009, tilførte ikke noget stort dækningsbidrag. Omvendt har vi gode erfaringer med at benytte teams af østeuropæiske montører under vores supervision. De er fagligt dygtige og kan stille med få dages varsel, forklarer han.

Investerer i vækst
For at opnå en position som totalleverandør har Holtec købt det danske agentur på robotmærket Comau fra AVN Gruppen samt investeret i at blive én af Schneider Electrics blot fire integrationspartnere i Danmark.

– De alliancer har vi store forventninger til, lyder det fra Søren Jensen. Næste skridt bliver fysisk repræsentation mindst ét andet sted.

– Vi skal være tæt på kunderne, og samtidig vil vi gerne udvide vore kompetencer inden for fx miljø- og energiområdet. Derfor vil det være oplagt med en afdeling i en anden landsdel, enten gennem egen etablering, eller ved at vi opkøber eller fusionerer med en eksisterende virksomhed, slutter Søren Jensen, som derfor er på udkig efter mulige emner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079