23948sdkhjf

Nyt agentur skal skabe vækst hos Sino Staal

Brøndby-virksomheden Sino Staal vil lave en god forretning ud af at opkøbe overskudsmaterialer hos danske industrivirksomheder for efterfølgende at eksportere det.
Sino Staal har blot et år på bagen, men takket være et solidt agentur fra italienske Lampre er det lykkedes at starte virksomheden op midt i alt tumulten under finanskrisen.

- I første omgang startede vi virksomheden op omkring Lampre-agenturet, hvor vi kan levere polyester- og pvc-belagte plader, bånd og coils, som blandt andet sælges til kunder inden for hvidevarer, lofter, paneler, døre, porte, branddøre og ventilation, fortæller Lars Sundling fra Sino Staal.

Sælges til tredjeverdens lande
For ca. tre måneder siden fik Sino Staal imidlertid et nyt agentur; nemlig svenske Norex.

- Det går kort fortalt ud på, at vi opkøber overskudsmaterialer, typisk hos virksomheder med en fast, løbende produktion, men også hos underleverandører der har været vant til at sælge det som skrot. Kunderne vil ofte kunne få en højere pris hos os end ved salg til skrot, fx hvis der er tale om lakerede eller overfladebehandlede materialer, som ved skrotning skal behandles. I stedet for at skrotte det, sælger vi det videre, siger Lars Sundling.

Han forklarer, at man gennem Norex har adgang til et netværk på mere end 4.000 kunder, specielt i tredjeverdens lande som Jordan, Vietnam, Iran og Irak, hvor produktionen er præget af en lav grad af automatisering, og de derfor sagtens kan forarbejde materialerne.

De første aftaler er etableret
I Danmark har Sino Staal brugt de seneste par måneder til at præsentere produktet, og ifølge Lars Sundling har kunderne vist god interesse for det nye agentur.

- Vi har fået en utroligt positiv respons og har etableret de første aftaler. I første omgang er vi mest interesserede i mellem og større virksomheder med en vis volumenproduktion, men senere håber vi også at kunne tage imod overskudsmaterialer fra mindre virksomheder, siger han.

Lars Sundling vurderer, at 15-25.000 tons brugbare materialer hvert år går til skrotning i danske virksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078