23948sdkhjf

Nordjyske skrothandlere skal i fængsel

Efter en aktion rettet mod skrotbranchen skal tre personer nu i fængsel.
Skat Nordjylland har afsluttet en landdækkende aktion rettet mod skrotbranchen. Tre personer har fået afgjort deres sag ved retten, og de er fået fængselsstraffe og bøder.

Derudover har Skat forhøjet indkomster med 38 mio. kr. og opkrævet 4,5 mio. kr. ekstra i moms.

Millioner i efterbetalinger
Aktionen har resulteret i krav om efterbetalinger på omkring 24 mio. kr. Hertil kommer, at 19 personer har vedtaget at betale bøder på 384.000 kr. 30 sager venter på, at ansvarsdelen skal blive afgjort af Skat eller i retssystemet.

- Flere sager er sendt til Anklagemyndigheden, som betyder, vi forventer en sanktion ud over en bøde, forklarer afdelingsleder Kim. T. Thomsen, og fortsætter:

- Beløbene er fordelt på 125 personer. 25 personer er forhøjet med både skat og moms. Resten er forholdsvis små beløb typisk under 100.000 kr., hvor personen alene er forhøjet med skat.

Fik overførselsindkomst samtidig
En stor del af disse 125 personer har været på overførselsindkomst, og her er kommunen eller Arbejdsdirektoratet underrettet.

- Mange har fået stoppet deres ydelser og/eller er blevet bedt om at betale ydelser tilbage. Også her kan sagen ende i retten, slutter Kim T. Thomsen.

Den landsdækkende aktion rettet mod skrotbranchen kommer efter en regional aktion, som også resulterede i mange og store ændringer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079