23948sdkhjf

Ribe Jernindustri vender minus til plus

Flere års markante underskud er nu afløst af sorte tal på bundlinjen hos den sønderjyske producent af radiatorer og konvektorer.
Et overskud på 801.455 kr. lyder isoleret set ikke prangende for en virksomhed med en bruttofortjeneste på 81,1 mio. kr.

Men Ribe Jernindustri har de seneste år præsenteret store underskud, og virksomhedens ledelse erklærer sig derfor tilfreds med, at der atter er sorte tal på bundlinjen. Siden 2008-regnskabet er bruttofortjenesten steget med ca. 20 mio. kr., og dengang lød underskuddet før skat på 83,0 mio. kr.

Datterselskab på ret kurs
Specielt i koncernens datterselskaber har tallene været ildrøde de seneste år, og her forbedrede man resultatet med næsten 50 mio. kr. i 2009.

Resultatforbedringen er sket gennem omfattende optimeringer og afvikling af tre datterselskaber i hhv. Tyskland, Belgien og Frankrig. Dermed har Ribe Jernindustri blot en afdeling i England tilbage, som forventes at udvikle sig positivt i 2010.

Også i resten af koncernen er der optimeret kraftigt i løbet af 2009. Alle produktionsprocesser er blevet gennemgået, hvilket har betydet forbedret genneløbstid og leveringsevne. Derudover har Ribe Jerindustri over to omgange reduceret antallet af medarbejdere.

Tror på fremgang i 2010
I 2010 forventer virksomhedens ledelse, at den positive udvikling fortsætter, og at man derfor på trods af den finansielle krise i byggebranchen vil opnå et forbedret driftsresultat.

Til gengæld understreger virksomhedens ledelse, at der stadig vil blive tale om stram styring af likviditeten.

Ved udgangen af 2009 havde Ribe Jernindustri en egenkapital på 15,4 mio. kr., hvilket stort set er identisk med 2008-tallet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11