23948sdkhjf

På fredag er det slut med mejetærskere i Randers

Når de ansatte på mejetærskerfabrikken Agco (tidl. Dronningborg) på fredag har fyraften, bliver det for altid. Produktionen i Randers lukkes ned og flyttes til Italien.
Denne uge bliver den sidste uge for produktionen af mejetærskere på fabrikken Agco i Randers. Fabrikkens amerikanske ejere meddelte allerede sidste år, at man ville flytte produktionen af mejetærskere til Italien, skriver Randers Amts Avis.

Ikke desto mindre træls
Selvom medarbejderne i dag har vænnet sig til tanken om ikke længere at skulle producere mejetærskere i Randers, så vil sidste dag på arbejdet ikke gå i glemmebogen lige med det samme.

- Det er bestemt træls. En underlig følelse, at det hele nu er slut herude, siger tillidsmand for smedene, Jens Skovhede til Randers Amtsavis.

Meddelelsen om lukningen kom i november sidste år, men det kom i den grad bag på medarbejderne.

- Dengang kom det mildest talt bag på os alle, siger Jens Skovhede og fortsætter:

- Kun en lille måneds tid forinden havde vi jo vundet en fornem pris, da de tyske landbrugsjournalister kårede en mejetærsker, som var udviklet og fremstillet i Randers, til "Årets Maskine 2010".

11 arbejder videre i Italien indtil jul
På fredag går 100 af de ansatte på arbejde for sidste gang, mens et par håndfulde får lov til at arbejde med mejetærskere lidt endnu.

Agco har nemlig besluttet, at Jens Skovhede sammen med 10 andre ansatte (ni timelønnede og to funktionærer) skal til Italien og hjælpe med at få produktionen i gang. En proces, man regner med er fuldført til jul.

Agco er den tidligere Dronningborg Maskinfabrik eller i daglig tale, slet og ret, Dronningborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079