23948sdkhjf

Farvel til sit livsværk

Peter Iversen forlader Univeyor i Arden efter 25 år og overlader ledelsen til Per Bjerring, mens han selv vil tumle med nye opfindelser
<i>Peter Iversen forlader Univeyor i Arden efter 25 år og overlader ledelsen til Per Bjerring, mens han selv vil tumle med nye opfindelser</i>

En af Nordjyllands markante iværksættere og industriledere, adm. direktør Peter Iversen, Univeyor A/S, overlader ved årsskiftet roret i sit livsværk til funktionsdirektør Per Bjerring, skriver ErhvervsBladet.

Univeyor, der blev etableret i 1980, er en udbryder fra Jokan System i Terp nord for Randers, der startede ti år tidligere. Herfra kom de tre stiftere af Univeyor. Det er, foruden Peter Iversen, Kristian Dohn og Ib Jensen. Sidstnævnte forlod koncernen for fem år siden, mens Kristian Dohn fortsat er salgsansvarlig i Univeyor.

Peter IversenPeter Iversen forlader imidlertid ikke Univeyor helt, idet han fortsætter i bestyrelsen, og det lader i det hele taget ikke til, at den 60-årige kommende ex-direktør har planer om at geare ned. Over for ErhvervsBladet tilkendegiver han, at han er begyndt at tumle med nye opfindelser. Samtidig har han planer om et etablere sit eget eksport/import firma. Hertil skal lægges konsulentarbejde inden for organisation, strategi, salg og ikke mindst værdibaseret ledelse i samarbejde med hustruens konsulentfirma Mytos.

Som frontfigur for Univeyor siden starten synes Peter Iversen at have gjort den bedst tænkelige reklame for sig selv. Virksomheden, der har hovedkvarter i Arden i Himmerland, er et af de sidste par årtiers lysende eksempler på iværksætteri, der udvikler sig til et reelt industrieventyr. Univeyor er i dag en højteknologisk virksomhed, der udvikler, fremstiller og implementerer totale logistikløsninger globalt. Virksomheden omsætter årligt i nabolaget af 230 mio. kr. og har ca. 230 medarbejdere fordelt på hovedkontoret og to afdelinger i udlandet.

Ejermæssigt trådte iværksætter-trioen allerede ud af Univeyor i 1998, da trioen besluttede at sælge livsværket til det børsnoterede amerikanske industrikonglomerat Columbus McKinnon Corp. med mere end 50 virksomheder verden over og 4.000 ansatte.

Per BjerringMed valget af Per Bjerring har bestyrelsen taget en af koncernens egne, selv om den nye adm. direktør også har en fortid på internationale lederstillinger i Pilkington koncernen, der er verdens største producent af glas. Per Bjerring har været ansat hos Univeyor i en årrække, hvor han har haft titler som produktionschef, logistikchef og IT-chef.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078