23948sdkhjf

Problem for mindre virksomheder

Dansk Industri er generelt tilfreds med forliget om finansloven, men er ked af elementer, der gør arbejdsmarkedet mindre velfungerende
<i>Dansk Industri er generelt tilfreds med forliget om finansloven, men er ked af elementer, der gør arbejdsmarkedet mindre velfungerende</i>

Desværre indeholder forliget om finansloven et par elementer, der gør det danske arbejdsmarked mindre velfungerende, siger direktør Kim Graugaard, Dansk Industri, i en kommentar til forliget om næste års finanslov. Beskæringen af sygedagpengeforsikringsordningen for mindre arbejdsgivere og indførelsen af en karensperiode for højtlønnede i dagpengesystemet forekommer ikke velbegrundede.

Det er positivt, at aftalen om erhvervsuddannelserne giver mulighed for udvikling af nye tilbud om erhvervsrettet uddannelse. Det er ligeledes godt, at der på en række uddannelsesområder med ringe beskæftigelsesmuligheder lægges op til begrænsninger i antallet af unge i skolepraktik. DI forventer, at omlægningen af finansieringen samlet set ikke fører til øgede omkostninger for virksomhederne, og at der er krone til krone sammenhæng mellem besparelser på skolepraktik og merudgift til godtgørelse under efteruddannelse, mener DI-direktøren.

- Den store trafikaftale er et godt pejlemærke for de kommende års investeringer i den trafikale infrastruktur og mobilitet, som er vigtige rammebetingelse for virksomhederne og dens medarbejdere. Trafikaftalen reserverer samtidig penge til de danske landanlæg til en Femern-forbindelse, og derfor forventer DI, at der snarest træffes en dansk-tysk beslutning om etablering af denne vigtige trafikforbindelse, siger Kim Graugaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188