23948sdkhjf

Uændret industriproduktion

Men ordreindgangen er steget i alle sektorer i september ifølge Danmarks Statistik
<i>Men ordreindgangen er steget i alle sektorer i september ifølge Danmarks Statistik</i>

Industriproduktionen var uændret fra august til september, korrigeret for prisudvikling og sæsonudsving. I august faldt produktionsindekset med 1,2 pct. og i juli steg indekset med 2,3 pct. i forhold til den foregående måned. Fremgår af nye tal fra Danmarks Statistik.

Produktionsindekset for september er steget inden for mellemproduktindustrien og fremstilling af energiprodukter med henholdsvis 2,2 og 2,5 pct. I de øvrige af industriens hovedsektorer er indekset faldet.

Kilde: Danmarks StatistikFor råstofudvinding, industri og energiforsyning samlet har der i september været en stigning på 0,3 pct., mens der i august var et fald på 1,1 pct. og i juli en stigning på 1,8 pct.

Industriens omsætning af egne varer og tjenester faldt 0,3 pct. fra august til september, målt i løbende priser og korrigeret for sæsonudsving. Omsætningen faldt i august med 0,9 pct. og steg i juli med 3,8 pct. Ordreindgangen steg i september med 3,0 pct., faldt i august med 1,2 pct. og steg i juli med 2,7 pct.

Omsætningen er i september faldet i investeringsgodeindustrien og fremstilling af varige forbrugsgoder, hvilket skyldes en negativ udvikling på hjemmemarkedet, men den er steget i de øvrige hovedsektorer. Ordreindgangen er steget i alle hovedsektorer og især i investeringsgodeindustrien, hvor stigningen, som stammer fra både hjemme- og eksportmarkedet, er på 8,5 pct.

Industriprisindekset, der er et udtryk for udviklingen i industriens salgspriser, faldt 0,5 pct. fra august til september. Fra september 2002 til september 2003 faldt indekset 0,6 pct.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.117