23948sdkhjf

EnergiMidt tilfører intelligent kapital til ventilationssystem

EnergiMidt Udvikling investerer både kapital og viden i InVentilate, der arbejder på at udvikle et nyt energibesparende ventilationssystem.
Én ting er at få tilført kapital udefra til sit projekt eller sin virksomhed. Noget helt andet er det at få kapitalen tilført af et selskab, der også kan tilføre viden inden for den sektor, man som iværksætter bevæger sig indenfor.

Det er tilfældet for virksomheden InVentilate med beliggenhed i Herning. Her arbejder de to grundlæggere John Børsting og Morten Lundehøj med videreudvikling af et nyt energibesparende ventilationssystem. InVentilate får netop nu tilført 1 mio. kr. samt 1 mio. kr. yderligere i 2011 af EnergiMidt Udvikling, som er det midtjyske energiselskabs udviklingsselskab.

Intelligent kapital
I forvejen har Innovation MidtVest en andel i InVentilate, ligesom virksomheden er støttet af Energistyrelsen gennem EUDP, der er et Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram, der støtter udvikling og demonstration af nye energiteknologier.

- Vi kalder det for intelligent kapital. Vi indskyder ikke kun kapital. Vi tilfører også viden og forretningsmæssig ekspertise til energisektorens nye virksomheder og er dermed fødselshjælper for nye energiteknologier fra ide til virkelighed, fortæller Flemming Kristensen, som er erhvervschef inden for vedvarende energi og energirådgivning i EnergiMidt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093