23948sdkhjf

Industrien er i bedring

Markant færre konkurser tyder på, at den traditionelle industri trods lavvækst er kommet igennem den nødvendige tilpasning
<i>Markant færre konkurser tyder på, at den traditionelle industri trods lavvækst er kommet igennem den nødvendige tilpasning</i>

De danske industrivirksomheder viser gode takter trods særdeles dårlige vilkår i hele 2003. Året har indtil videre budt på en række forhindringer, som burde have givet sig udslag i en pæn stigning i antallet af konkurser. Alligevel er konkurstallet faldet med hele 20 pct. i de seneste 12 måneder. Det viser de nyeste opgørelser fra KOB A/S ifølge ErhvervsBladet.

- Der er meget, der tyder på, at industrivirksomhederne har formået at tilpasse sig konjunkturerne ved at skære drastisk ned på omkostningerne, da de opdagede i hvilken retning det hele ville gå, siger chefanalytiker i KOB, John Mikkelsen. Evnen til at forudsige udviklingen og tage konsekvensen med det samme, har tilsyneladende reddet en del fra at gå ned med flaget i 2003. Det på trods af, at mange regnskaber for 2002 afslører, at indtjeningen forbliver mere og mere presset.

Industri og fremstilling er dog stadig brancher, der skrumper ind. Igennem de sidste mange år er der blevet færre og færre virksomheder i de traditionelle industrier. Sidste år var der således 31.450 registrerede industrivirksomheder, mens der er 31.180 på banen i år.

Der bliver dog flere og flere virksomheder i Danmark, og væksten sker primært indenfor IT og handel, men også en stigning i antallet af holding-selskaber trækker opad, skriver ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078