23948sdkhjf

ISO-certificering til Danish Crane Building

Kranfirmaet er lige blevet certificeret efter verdens mest anerkendte kvalitets-ledelsesstandard, ISO 9001.
ISO 9001 standarden bygger på en grundig kontrol, dokumentation og konstant optimering af alle arbejdsprocesser i virksomheden.

- Vi startede forløbet i januar 2009 og har siden da analyseret og defineret praktisk talt alt, det vi gør. Standarden kræver, at alle detaljer i vores arbejdsgange gennemgås og dokumenteres for at øge effektiviteten og undgå fejl i processerne. Det gælder alt fra salg, indkøb af materialer og lagerekspedition til selve produktionen og leveringen af kranen til kunden, siger Bo Larsen, administrerende direktør hos DCB.

Store krav til produktionskvalitet
Implementeringen af standarden stiller store krav til produktionskvaliteten og det procesforløb, der ligger bag.

- I en ordreproducerende virksomhed som vores, er det vigtigt, at alle projekter er veldefinerede fra start til slut, og at samarbejdet mellem de forskellige afdelinger kører optimalt. Samtidig garanterer de kvalitetssikringsprocedurer, som ISO 9001 omfatter, at vores kraner lever op til skrappe lovkrav, der stilles til fx svejsning, montage og sikkerhed, siger Bo Larsen.

Certificeringen giver virksomheden øget mulighed for at deltage i offentlige udbud og levere kranteknologi til den stærkt voksende, miljøvenlige energisektor.

Fastere rutiner
Den grundige dokumentation har bidraget til fastere rutiner i DCB’s produktion, hvilket letter livet for medarbejderne.

- Vi har udarbejdet en intranetside, hvor medarbejderne introduceres til systemet og har adgang til hele kvalitetshåndbogen. Desuden bliver alle overdragelsesprocesser kontrolleret i overensstemmelse med de såkaldte kvalitetsaktivitetsplaner, som er tjeklister for hver af projektets forskellige faser. På den måde sikrer vi en ensartet måde at gøre tingene på i forbindelse med alle vores forskellige projekter, siger Morten Uldal, konstruktionschef hos DCB.

Projektet er gennemført med støtte fra vækstprogrammet "Flere virksomheder i vækst", som administreres af Væksthus Nordjylland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093