23948sdkhjf

Dacapo lægger rædselsår bag sig

Finanskrisen og store strategiske investeringer resulterede i et markant underskud hos den midtjyske stålgrossist i 2009.
Den samlede omsætning hos Dacapo Stainless endte i 2009 på 196,9 mio. kr., og dermed var der tale om et markant fald fra 358,7 mio. kr. året før.

Det påvirkede naturligt også selskabets indtjening, og resultat før skat endte med et underskud på 27,8 mio. kr., hvilket er klart dårligere end 2008-underskuddet på 10,0 mio. kr.

The perfect storm
- Året 2009 beskrives bedst med ”The perfect storm”, idet selskabet samtidig blev ramt af voldsomt faldende indtjening og en markant stigende omkostningsbase grundet investeringer i nye markeder og nye aktiviteter, skriver Dacapo i sit regnskab.

På efterspørgselssiden måtte man konstatere et fald på 35 %, og samtidig faldt priserne med 25-40 %, hvilket gav markante fald på lagernedskrivning i første halvår.

Samtidig har Silkeborg-virksomheden holdt et højt investeringsniveau, hvilket blandt andet indebar åbning af datterselskaber i Tyskland og Holland, netop som krisen brød ud. Denne etablering er skyld i mere end halvdelen af underskuddet.

Forventer overskud i 2010
I 2010 ser tingene dog noget bedre ud. Ganske vist regner Dacapo stadig med turbulente markedsforhold, men i årets første fem måneder har man mærket stigende efterspørgsel og stigende priser.

- Selskabet har i de første fem måneder af 2010, i forhold til året før, opnået en tilfredsstillende stigning i sin afsætning, hvilket også har resulteret i en tilfredsstillende positiv indtjening, skriver Dacapo.

Hvis de nuværende markedsforhold fastholdes i resten af året, forventer virksomhedens ledelse derfor at kunne opnå et positivt resultat samt markant vækst i afsætningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187