23948sdkhjf

Hårdt liv som ejerleder i metalbranchen

Poul Erik Christiansen stoppede for tre år siden som direktør i Royal Scandinavia og købte som 53-årig en mindre metalvirksomhed i Roskilde
<i>Poul Erik Christiansen stoppede for tre år siden som direktør i Royal Scandinavia og købte som 53-årig en mindre metalvirksomhed i Roskilde</i>

Du er ikke rigtig klog. Den sætning hørte Poul Erik Christiansen med jævne mellemrum, da han i slutningen af 2000 stoppede som marketingdirektør i Royal Scandinavia for at købe en mindre metalbearbejdende virksomhed i Svogerslev ved Roskilde, fortæller ErhvervsBladet.

Og flere gange siden har han været tilbøjelig til at give dem ret, for han har aldrig før arbejdet så meget og tjent så lidt, er Poul Erik Christiansens konklusion på de seneste tre års tilværelse som selvstændig ejerleder.

Han har i sorte stunder stået med håndklædet i hånden, men bl. a. ansvaret for de omkring 20 faglærte klejnsmede i hans virksomhed, Dansk Stålplade Teknik, har altid fået ham til at fortsætte.

Tilværelsen som ejerleder var en større omvæltning, end Poul Erik Christiansen havde fantasi til at forestille sig. I dag ville han ønske, at han havde været bedre forberedt på både de positive sider og de store udfordringer, der hører med, siger han til ErhvervsBladet.

Poul Erik Christiansen overtog en virksomhed med behov for nogle justeringer hist og pist. Men samtidig dumpede han ned i en voldsom strukturforandring i hele branchen.

- Vi er midt i en overlevelseskamp, som vi ikke kender enden på. I sidste ende er det måske 30 pct. af de opgaver, der i dag laves af danske underleverandører, der også forbliver på danske hænder, så der bliver tyndet godt ud i branchen, siger Poul Erik Christiansen til ErhvervsBladet.

I modsætning til mange andre tror han ikke på, at millioninvesteringer i mere og mere avancerede produktionsapparater er vejen frem. Han tror på, at kvalitet i håndværket og evne til at tage sig af totalløsninger for kunderne skal sikre fremtiden for Dansk Stålplade Teknik.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062