23948sdkhjf

Udsigt til mere miljø og mindre bøvl

Dansk Industri og CO-industri ønsker et mere effektivt miljøtilsyn, som bl. a. fritager miljøcertificerede virksomheder for myndighedernes kontrol.
<i>Dansk Industri og CO-industri ønsker et mere effektivt miljøtilsyn, som bl. a. fritager miljøcertificerede virksomheder for myndighedernes kontrol. </i>

- Vi er glade for, at det forberedende arbejde i Virksomhedsudvalget, som vi har deltaget i, nu peger frem mod en betydelig forenkling af hele miljøgodkendelssessystemet, så 80 procent af de godkendelsespligtige virksomheder ikke længere skal have en individuel miljøgodkendelse, sagde direktør Kim Graugaard, Dansk Industri, på en konference i Industriens Hus i København om fremtidens miljøtilsyn.

- Det vil betyde en mærkbar lettelse i godkendelsesbehandlingen samtidig med, at virksomhederne ikke længere skal foretage en tidskrævende individuel godkendelse, sagde Kim Graugaard.

Direktør Kim Graugaard, Dansk IndustriPå konferencen "Mindre bøvl og mere miljø" præsenterede CO-industri og Dansk Industri sine holdninger og forslag til udformningen af den reform af miljøtilsyn, som miljøministeren har lagt op til. Det fremtidige miljøarbejde blev diskuteret af bl. a. miljøminister Hans Christian Schmidt og miljøordførerne fra Venstre, Konservative, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti og virksomheder.

- På samme måde som det er rimeligt at støtte virksomheder, der af egen drift gør en særlig indsats, så skal der være konsekvenser for virksomheder, der bare lader stå til og ønsker at køre på frihjul, sagde formanden for CO-industris miljøudvalg, Jørgen Bernbom.

- Vores politik overfor syndere på arbejdsmiljø- og miljøområdet har længe været præget af slaphed og inkonsekvens. Her er virkelig et område, hvor det vil være på sin plads med et opgør med det konsekvensløse samfund, sagde Jørgen Bernbom.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14