23948sdkhjf

Skat er det største problem

Danske virksomheder udpeger beskatning som den faktor, der er mest hæmmende for deres udvikling
<i>Danske virksomheder udpeger beskatning som den faktor, der er mest hæmmende for deres udvikling</i>

Når danske virksomheder skal udpege faktorer, der hæmmer dem, er der en suveræn topscorer: Skat.

Det viser ifølge ErhvervsBladet baggrundsmaterialet fra den undersøgelse, der i sidste uge placerede Danmark som verdens fjerde mest konkurrencedygtige økonomi. Både størrelsen af de danske skatteprocenter og reglerne omkring skatteopkrævningen virker stærkt hæmmende, mener virksomhederne. Beskatningsniveauet er for eksempel et fire gange så stort problem som det offentlige bureaukrati.

Men undersøgelsen fra World Economic Forum viser også, virksomhederne generelt mener, at det offentlige bruger pengene fornuftigt. Faktisk er danske embedsmænd og politikere de tredje bedste i verden til at undgå spild, ifølge World Economic Forum.

På den baggrund advarer lektor Heather Hazard fra Handelshøjskolen i København, der har stået for den danske del af undersøgelsen, mod forhastede konklusioner. Den høje skat ville være et langt større problem, hvis pengene blev spildt.

- Vi må have en åben debat ikke blot om de faktorer, der i undersøgelsen er udpeget som problemer, men også mere bredt om de områder, der giver Danmark væsentlige konkurrencemæssige handicap, siger hun. Det kunne for eksempel være uddannelsesniveauet. Kvaliteten af danskernes uddannelse inden for naturvidenskab vurderes kun til en lidet flatterende 28. plads blandt de 102 lande, der indgår i undersøgelsen, skriver ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064