23948sdkhjf

Støtte til dansk bioenergi-eventyr

Det såkaldte Renescience-projekt har modtaget 22 mio. kr. i støtte fra Energistyrelsen til modning af teknologien.
Pengene kommer fra Energistyrelsens Enegiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP), som i alt netop har uddelt 246 mio. kr. til energiteknologiske projekter. Det skriver Ingeniøren.

Blandt modtagerne er altså Renescience-projektet, der gennemføres af Amagerforbrændingen, KU-Life, Aarhus Universitet, DTU Miljø og TAS Trekantområdets Affaldsselskab. Formålet er at udvikle en teknologi, hvor husholdningsaffald omdannes til flydende masse, som fx kan anvendes i biogasanlæg.

Anlæg skal kommercialiseres
I december sidste år blev det første anlæg opstillet på Amagerforbrændingen, og de mange støttemillioner skal bruges til at bygge det første anlæg i kommerciel skala, som efter planen skal være klar til brug i 2013.

- Når projektet er ovre, tror vi på, at vi kan gå i gang med at lave et kommercielt anlæg. Vi glæder os over, at EUDP har besluttet at støtte os og ser det som en blåstempling af, at der er andre end os, der tror på, at dette er fremtiden, udtaler Erik Ravn Schmidt fra Dong Energy til Ingeniøren.

Han forklarer videre, at der har været stor interesse for den nye teknologi, men potentielle kunder efterspørger øget dokumentation. Den skal blandt andet komme gennem en række biogasforsøg på Forskningscenter Foulum med den flydende masse, ligesom den også skal kontrolleres for mængden af tungmetaller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079