23948sdkhjf

Hver fjerde virksomhed ansætter i udlandet

En ny DI-analyse viser, at 25 % har oprettet arbejdspladser i udlandet i de senere år. En væsentlig årsag er mangel på kvalificeret arbejdskraft i Danmark.
Danmark er et af verdens dyreste lande at producere i. Derfor stilles der høje krav til kvaliteten af det, der produceres i Danmark, hvis det skal kunne afsættes på de internationale markeder.

Men en ny undersøgelse fra DI viser, at virksomhederne i stor stil ansætter folk i udlandet; blandt andet på grund af mangel på kvalificeret arbejdskraft herhjemme.

Bekymrende udvikling
Ud af 508 virksomheder angiver 25 % således, at de har oprettet arbejdspladser i udlandet i perioden 2005-2008. Inden for fremstillingsindustrien er tallet 50 %.

Konsulent Maria Hove Pedersen fra DI kalder det ”særligt bekymrende”, at hver femte af virksomhederne angiver mangel på kvalificeret arbejdskraft i Danmark som et motiv for at ansætte i udlandet:

- Sagt på en anden måde, så mangler vi altså det, vi skal leve af. Vi kan ikke konkurrere på at være billigst. Udviklingen understreger, at Danmarks forretningskoncept er, at vi inden for landets grænser producerer de varer og tjenester, der kræver processer med højt vidensindhold, siger hun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11