23948sdkhjf

Vestas tæt på tre nye ordrer

Tyskland forlænger fordelagtige betingelser for vindmøller og giver dermed muligheder for nye ordrer til danske producenter
<i>Tyskland forlænger fordelagtige betingelser for vindmøller og giver dermed muligheder for nye ordrer til danske producenter</i>

Vindmølleproducenten Vestas Wind Systems er tæt på at få to nye, store ordrer i Storbritannien og én i Tyskland.

I Storbritannien skal der opføres seks store havmølleparker, der i alt skal bestå af 180 vindmøller. Storbritanniens energiminister Stephens Timms annoncerede i sidste uge, at regeringen vil bruge 59 mio. pund på de seks havmølleparker. Vestas er med i kapløbet og ventes at vinde to af ordrerne, skriver NetPosten.

Forlængelse af tysk subsidie-ordning kan give nye ordrer til danske vindmølleproducenter.- Vi forventer en snarlig tildeling af ordrer. Vi mener, at Vestas står stærkt her, og at de vil vinde to af ordrerne. Vi ved, at ligger langt henne i forhandlingerne, siger en analytiker i en udenlandsk investeringsbank til NetPosten.

Desuden går der rygter om, at Vestas er på vej til at få en større ordre i Tyskland.

- Den tyske kunde skal give besked inden udgangen af oktober, så det er jo meget snart, siger analytikeren i følge NetPosten.

De to store danske vindmølleproducenter Vestas og NEG Micon profiterer desuden på, at den tyske regering torsdag besluttede at videreføre subsidie-ordningen for vindmølleindustrien. Det betyder, at sidste års indførelse af faste minimumpriser på elektricitet, der stammer fra alternative energikilder, videreføres.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094