23948sdkhjf

DOT ekspanderer i Sverige

Med nye opkøb nærmer Dansk Overflade Teknik sig en omsætning på en halv milliard kroner årligt
<i>Med nye opkøb nærmer Dansk Overflade Teknik sig en omsætning på en halv milliard kroner årligt</i>

Dansk Overflade Teknik (DOT) med hovedsæde i Fasterholdt ved Herning har sikret sig to svenske galvaniserings-virksomheder, så den samlede komcernomsætning er stærkt på vej mod den halve milliard kroner med en medarbejderstab på 570.

DOT har overtaget JiWeGalv AB i Sölvesborg og Eskilstuna Galvan AB i Eskilstuna. Virksomhederne er frasolgt Lindab-Koncernen, som har sine kernekompetencer indenfor ventilation og profiler.

JiWeGalv AB, der beskæftiger ca. 80 ansatte og Eskilstuna Galvan AB, der beskæftiger ca. 40 ansatte, har fortrinsvis det sydsvenske marked som deres primærområde, hvor specielt bilindustrien er det store segmentområde.

Logistik bliver et af de områder, hvor DOT kan opnå synenergier gennem de nye opkøb i SverigeMed produktionsanlæg i henholdsvis Fasterholt, Ferritslev, Middelfart og Køge har DOT i forvejen en stærk position på det danske marked og vil med opkøbet i Sverige styrke sin markedsposition yderligere. DOT forventer med købet at kunne opnå forbedrede synergier i hele koncernen, hvad angår videndeling af know-how, automatisering og produktoptimering. Herudover forventes synergi indenfor logistik ligeledes at blive mærkbar, idet DOT igennem de seneste mange år har betjent netop det sydsvenske marked.

Erhvervelsen af ovenstående selskaber er en naturlig fortsættelse af den fastlagte vækststrategi for koncernen. Erhvervelsen er ligeledes det synlige bevis på, at DOT tilstræber en større grad af internationalisering.

Dansk Overflade Teknik overtog tidligere på året Middelfart Galvanisering A/S.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063