23948sdkhjf

Hjælp til udflytning fra Danmark

Dansk Industri er på vej med en manual til virksomheder, som ønsker at flytte produktion og udvikling til udlandet
<i>Dansk Industri er på vej med en manual til virksomheder, som ønsker at flytte produktion og udvikling til udlandet</i>

- Mange danske virksomheder vil i de kommende år flytte produktionen og i stigende omfang også udvikling til lande som Kina og Indien. Det er nødvendigt for at de fortsat kan være konkurrencedygtige, siger Tom Togsverd, branchedirektør i Dansk Industri som forklaring på, at DI i disse uger er ved at interviewe en række virksomheder, som allerede har flyttet produktionen fra Europa til eksempelvis Kina eller Indien. Formålet er at vidergive nogle af de erfaringer, som frontløberne har gjort sig, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Branchedirektør Tom Togsverd, Dansk IndustriEn af disse virksomheder er GN Netcom, som for tre år siden havde 600 medarbejdere på fabrikker i USA og England. I dag er al produktion flyttet til Kina.

- Når jeg sidder og taler med folk, som leder danske elektronikvirksomheder, og spørger dem, hvad der bliver tilbage i Danmark i fremtiden, så bliver der stille. Alle er godt klar over, at der bliver meget lidt tilbage af både produktion og udvikling,«siger Hans Henrik Lund, executive vice president i GN Netcom til Jyllands-Posten.

Men udviklingen rammer ikke kun elektronikindustrien. I Kina får en industriarbejder fem kr. i timen og leverer samtidig bedre kvalitet end europæere og amerikaner, mener Hans Henrik Lund.

Men ikke kun manuel produktion flytter fra Danmark. Også udvikling og forskning er på vej væk fra Danmark.

I DI frygter Tom Togsverd, at danskerne bliver overrasket over, hvor hurtigt det kommer til at gå.

- Danske politikere er ikke opmærksomme nok på udviklingen. Mange tror, at globaliseringen kun rammer traditionel produktion, og de bliver overraskede, når de får at vide, at det også kommer til at gælde forsknings- og udviklingsopgaver, siger han ifølge Jyllands-Posten.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094