23948sdkhjf

Starter eliteskole til faglærte

De dygtigste elever på landets erhvervsskoler skal have større udfordringer. Det mener erhvervslivet, som nu har taget initiativ til at starte undervisningsforløb på eliteniveau til faglærte.
DI og Industriens Fond har indgået et strategisk samarbejde med fire erhvervsskoler om at sikre dygtige unge på erhvervsuddannelserne undervisning på højt niveau. Det skriver DI på sin hjemmeside.

Undervisningen kommer til at foregå over de næste tre år på to såkaldte Centres of Excellence, som projekter hedder – et i Vest- og et i Østdanmark. Centrene skal samtidig fungere som inspirationskilde for de andre erhvervsskoler i resten af landet.

Støttet af Industriens Fond
- En velkvalificeret arbejdsstyrke er en forudsætning for, at danske virksomheder kan konkurrere med udlandet. Og med Centres of Excellence-projektet på de udvalgte tekniske skoler, vil vi skabe nogle optimale rammer for de bedste elever på erhvervsskolerne. Til gavn for toppen, men bestemt også for bredden blandt eleverne, siger administrerende direktør Mads Lebech, Industriens Fond.

Industriens Fond støtter Centres of Excellence med 14 mio. kr. over de kommende tre år.
40 % af de ansatte i den private sektor er faglærte, men der skal tiltrækkes endnu flere dygtige unge til området, fordi der er udsigt til mangel på faglærte i nær fremtid. Satsningen på de dygtigste skal derfor medvirke til, at flere talentfulde og dygtige unge søger mod uddannelser som fx automatiktekniker, elektronikfagtekniker, industritekniker eller automekaniker.

Projektet involverer de fire skoler Herningsholm Erhvervsskole, Mercantec, Københavns Tekniske Skole og TEC. Skolerne vil ikke mindst satse på de fremmeste kompetencer inden for de nyeste teknologier inden for cleantech og fremstillingsektoren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094