23948sdkhjf

Minus for Sauer-Danfoss

Underskud men øget markedsandel og fem procent vækst for den dansk-amerikanske koncern
<i>Underskud men øget markedsandel og fem procent vækst for den dansk-amerikanske koncern</i>

I august, september og oktober fik Sauer-Danfoss et underskud efter skat på 14,9 millioner kroner ud af en omsætning på 1,7 milliarder kroner, skriver dagbladet Jydske Vestkysten.

Trods de røde tal på bundlinjen for årets tredje kvartal er der i ledelsen tilfredshed med, at koncernen for sjette kvartal i træk har vundet markedsandele. Der har i kvartalet været en vækst på fem procent, mens markedet generelt ifølge Sauer-Danfoss har oplevet en tilbagegang på to procent.

- Vi har løbende demonstreret vores evne til at øge markedsandele. Vi vil i endnu højere grad fokusere på at opnå en tilsvarende forbedring i indtjeningen, som vil blive realiseret i de kommende kvartaler, siger administrerende direktør David Anderson i følge Jydske Vestkysten.

Sauer-Danfoss-fabrikken i Nordborg.Også på koncernens største arbejdsplads, Nordborg med 1650 medarbejdere, skal der nu til at tjenes flere penge. Direktøren for Sauer-Danfoss i Nordborg, Finn Lyhne, skriver i det nye nummer af personalebladet Inside Nordborg, at »vi ikke når vores indtjeningsmål som budgetteret for 2003«.. Han nævner som vigtige årsager den lave dollarkurs og stor travlhed i foråret, der førte til meget overarbejde. Men der er også en anden årsag, nemlig utilstrækkelig kvalitet og deraf afledte omkostninger, skriver Finn Lyhne. Han indskærper derfor til, at løfterne over for kunderne bliver indfriet.

Sauer-Danfoss med 7200 medarbejdere er verdens største udbyder af hydraulik og elektronik til arbejdskøretøjer såsom gaffeltrucks og traktorer. Danfoss ejer cirka 40 procent af Sauer-Danfoss, der har hovedsæde i Chicago, USA.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063