23948sdkhjf

Maskinindustri slås med miljø

Ansatte i maskinindustrien har i følge Arbejdstilsynet i Århus større risiko for at komme til skade på deres arbejde end ansatte i for eksempel bygge- og anlæg
<i>Ansatte i maskinindustrien har i følge Arbejdstilsynet i Århus større risiko for at komme til skade på deres arbejde end ansatte i for eksempel bygge- og anlæg</i>

Arbejdstilsynet i Århus Amt gennemførte før sommerferien en indsats rettet specielt mod virksomheder i maskinindustrien, og Arbejdstilsynets chef, Tove Ferm, konstaterer, at alt - stort set - er ved det gamle, skriver Århus Stiftstidende.

Arbejdstilsynets indsats bestod i besøg på 133 virksomheder over hele amtet. I ATs system bliver alle virksomheder placeret inden for tre kategorier: 1, 2 og 3, hvor det er virksomhederne i kategori 3, der har de største problemer med arbejdsmiljøet.

- Næsten halvdelen - 46 procent - af virksomhederne i maskinindustrien ligger i kategori 3, og det er mange i forhold til andre brancher. Kun 18 procent befinder sig i kategori 1, fortæller Tove Ferm.

- Det er især maskinbeskyttelse, det kniber med, men der er også forholdsvis mange støjproblemer og et højt antal kemipåvirkninger.

AT-chefen nævner overfor Århus Stiftstidende desuden, at maskinindustriens medarbejdere bliver ramt af mange skader på bevægeapparatet, det vil blandt andet sige ryg og nakke.

Ser man antallet af arbejdsulykker i forhold til antallet af ansatte i brancherne, når man frem til den noget overraskende konklusion, at maskinindustrien er et farligere sted at arbejde end bygge- og anlægsbranchen, skriver avisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234