23948sdkhjf

Ellemann brander dansk miljøteknologi i Kina

Danmark ligger inde med mange af de erfaringer og teknologier, som Kina skal bruge til at sikre, at den økonomiske udvikling ikke sker på bekostning af miljøet.
Derfor underskriver Karen Ellemann en samarbejdsaftale med den kinesiske minister for vandressourcer under et besøg i Kina i denne uge. Besøget finder sted fra d. 21.-25. juni, hvor beskyttelsen af vandressourcer, bekæmpelse af luftforurening og håndteringen af voksende affaldsmængder er kommet højt på den politiske dagsorden.

Miljøministeren indgår samarbejdsaftalen med det kinesiske vandressourceministerium, som særligt efterspørger danske erfaringer på grundvandsområdet. Kina er således et helt centralt nyt marked for danske virksomheder inden for miljøteknologi.

Position skal udbygges
- Hovedformålet med rejsen er at skabe og pleje forbindelserne med de kinesiske beslutningstagere, så vi fremmer danske virksomheders eksportmuligheder til Kina på miljøteknologiområdet. Det gavner ikke alene Danmark, men bestemt også miljøet i Kina. Det er vigtigt, at vi viser vores ansvar ved på bedst mulig måde at fremme overførslen af vores erfaringer og teknologier, så Kina er rustet til at forene vækst med en bedre beskyttelse af miljøet, siger Karen Ellemann.

Miljøministeren mødes blandt andet med den kinesiske vice-miljøminister i Beijing for at drøfte, hvordan samarbejdet kan styrkes inden for områder som luft, affald, vand og kemikalier.
Endelig deltager miljøministeren – i sin egenskab af minister for nordisk samarbejde - i Nordisk-Kinesisk Energi og Klima Dag på Expo2010 i Shanghai.

- Danmark er allerede et særligt ”brand” i Kina. Ikke kun pga. H.C. Andersen, men også fordi vi har en stolt tradition inden for miljøteknologi og har været pionerer inden for eksempelvis vindmølleteknologi. Men vi skal sikre os, at vi ikke bliver overhalet indenom. Derfor er det min miljøpolitiske vision, at vi får udbygget og videreudviklet den solide base, dansk miljøteknologi står på, siger Karen Ellemann.

Indvier fabrik for underleverandører
I den vestkinesiske by Chongqing, der med ca. 60 mio. indbyggere er verdens største kommune, vil miljøministeren drøfte samarbejdsmuligheder med Chongqings borgmester.

Desuden indvier miljøministeren en ny fabrik for fem danske underleverandører til vindmøller og åbner et erhvervsforum for industriel symbiose i Tianjin.

Dansk miljø- og energiteknologi står for en vareeksport på 93 mia. kr. årligt – heraf kan de 43 mia. kr. knyttes til miljøteknologi. Det er ca. 7 % af den samlede danske vareeksport – en større andel end i både EU 15 og EU 27. Samtidig er eksporten af dansk miljøteknologi steget 42 % mere end Danmarks samlede vareeksport siden 1999.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094