23948sdkhjf

Ud med de farlige kemikalier

Ny hjemmeside giver virksomhederne er værktøj til at erstattet farlige kemikalier med mindre farlige – alene på jern- og metal-området er der 69 eksempler
<i>Ny hjemmeside giver virksomhederne er værktøj til at erstattet farlige kemikalier med mindre farlige – alene på jern- og metal-området er der 69 eksempler</i>

Mange farlige kemikalier, der kan give kræft, hjerneskader, allergi og fosterskader, kan erstattes af mindre skadelige stoffer. Det er baggrunden for lanceringen af Bedriftssundhedstjenesten Sjællands nye hjemmeside www.catsub.dk

Hjemmesiden er et såkaldt internetkatalog over erfaringer med substitution (erstatning) af farlige kemikalier. På siden er der samlet over 200 eksempler til inspiration, hvor en lang række forskellige virksomheder beskriver deres erfaringer med at skifte farlige kemikalier ud med mindre farlige.

Alene på jern- og metal-området er der 69 eksempler på, hvordan farlige stoffer kan erstattes.

- catsub.dk er simpelthen et helt genialt værktøj!, siger Jan Toft Rasmussen, konsulent i Dansk Metals arbejdsmiljøsekretariat. Det kan bruges af alle de virksomheder og sikkerhedsrepræsentanter, der på den ene eller anden måde arbejder med kemikalier i dagligdagen - og det er rigtig mange., understreger Jan Toft Rasmussen.

Bedriftssundhedstjenesten Sjælland beskriver kataloget skal som et idékatalog. Leder man efter en løsning eller en idé, så kan man her se, hvad andre har gjort.

Kvaliteten af eksemplerne er vurderet af dem, der har leveret eksemplet. De enkelte eksempler er ikke vurderet af andre. Hverken Arbejdstilsynet, Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur eller de projektudførende er ansvarlige for eksemplernes løsningsforslag.

Der kan være andre løsninger end dem, der fremgår af katalogets eksempler. Om løsningen er god eller ej, vil altid afhænge af de konkrete forhold, der eksisterer på arbejdspladsen. Det er derfor op til brugeren af dette katalog selv at vurdere, om idéen kan bruges på egen virksomhed evt. bruge egne rådgivere til denne vurdering.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063