23948sdkhjf

Udflytning en dyr erfaring

Budweg Caliper forventet underskud efter mislykket kroatisk eventyr
<i>Budweg Caliper forventet underskud efter mislykket kroatisk eventyr </i>

Der er slut med at producere bremsecalipre i Kroatien. Budweg Caliper har betalt lærepengene og ser nu fremad for at pynte på bundlinjen, skriver Fyens Stiftstidende.

Det fynske firma kom ud af sidste regnskabsår med et underskud på 3,3 millioner kroner, men budgetterer med overskud i indeværende år.

- Trækker vi underskuddet fra i Kroatien, ville der i resten af koncernen være et overskud af samme størrelse som underskuddet i Kroatien, siger administrerende direktør Thomas Larsen.

Budweg Caliper lever af at opkøbe brugte bremsecalipre og sætte dem i stand til nyt brug på det europæiske marked.

Allerede først på året valgte ledelsen at afskedige 34 ansatte for at tilpasse sig den afmatning, der i øjeblikket er i bilbranchen. Lukningen i den kroatiske by Split har givet arbejde til syv af de medarbejdere, der blev afskediget i maj måned.

Fornylig fik Budweg Calipers teknologichef Orla J. Weile årets robotpris for et kompliceret udviklingsprojekt på virksomheden, og ifølge Thomas Larsen kan det blive starten på indførelsen af flere robotter.

- Det vil være dumt ikke at bruge teknologien, hvis det kan svare sig, siger Budweg Calipers administrerende direktør til Fyens Stiftstidende.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062